Inbraak

U bent op zoek naar een hoogwaardig alarmsysteem? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in alarmsystemen, en zijn dan ook NCP erkend.

Beveiliging is een verzamelnaam van diverse mogelijkheden om ongewenste acties te detecteren en een bevoegde instantie te waarschuwen. Beveiligen is niet alleen een kwestie van het ophangen van een detector en een sirene. Beveiligen omvat een aantal maatregelen die vastgelegd zijn in een beveiligingsplan. In dat plan staat omschreven wat de risico's zijn voor uw pand en hoe wij ons voorstellen dat we die veiligheid gaan aanpakken.

De GalaXy centrales zijn de top van de beveiligingscentrales, onovertroffen!

Met "Think GalaXy" stimuleren wij de veelzijdige kwaliteiten van deze inbraakmeldcentrale. De kennis en vakmanschap van de beveiligingsinstallateur spelen hierbij een belangrijke rol. Wat betreft de gewenste configuratie bijvoorbeeld. Aan de hand van de software-opbouw kunt u met alle individuele wensen rekening houden. Heel praktisch hierbij is dat de hardware van de centrale voor alle systemen gelijk is. Uiteraard is de centrale voorzien van het NCP keurmerk. Afhankelijk van de situatie kunnen diverse detectoren worden toegepast. O.a. passief en actief infrarood detectoren, combimelders (PIR / Radar), brandmelders, magneetcontacten en kluisdetectie. Enkele van de detectoren zullen we hieronder verder toelichten.

Passief infrarood detectie:

Passief infrarood detectie wordt meestal toegepast voor inbraakdetectie binnenshuis. Met gebruikmaking van een pyro-element dat is ingebouwd in een Passief Infrarood Detector (ook wel gemakshalve PIR genoemd) kan men bewegende warmtebronnen (infraroodstraling) waarnemen die o.a. worden uitgestraald door het menselijk lichaam. Naast deze standaard detectievorm heeft Optex een aantal technische hoogstandjes ontwikkeld die ervoor zorgen dat er een betrouwbare, nauwkeurige detectie wordt gewaarborgd. Hierdoor worden nodeloze alarmen geëlimineerd, en leveren de Optex detectoren een belangrijke bijdrage aan uw inbraakbeveiligingssysteem.

Actief infrarood detectie:

Actief infrarood detectie. Deze vorm van detectie werkt op het principe van het doorbreken van een onzichtbare infrarode lichtstraal. Actief infrarood wordt met name buiten toegepast en is in de loop der jaren bijzonder gedienstig gebleken bij detectie van indringers nog voor de feitelijke inbraak heeft plaatsgevonden. Een ideale beveiligingssituatie ontstaat wanneer actieve en passieve, maar ook mechanische beveiliging wordt gecombineerd. Vraag hiernaar bij uw installateur. Onderstaand treft u een overzicht aan van Optex passief infrarood detectoren die door BTV Totaaltechniek BV worden geleverd.

Combimelders:

Wanneer de omstandigheden moeilijker zijn, bijvoorbeeld bij detectie in een garage of op plaatsen waar heaters gebruikt worden voor verwarming, kan het gebruik van passief infrarood melders leiden tot valse alarmen. In dergelijke situaties wordt gekozen voor combimelders.Combimelders voegen een andere detectie toe aan de passief infrarood detectie. Dit kan zijn radar of ultrasoon geluid. Bij combimelders wordt alarm gegeven als beide detectiemethode een alarm constateren. Dubbele detectie dus.

Magneetcontacten:

Magneetcontacten zijn puntbewakers. Dit in tegenstelling van de ruimtelijk werkende detectoren. Een magneetcontact op een deur zal geen alarm geven als de inbreker door een verbroken raam naar binnen klimt. Toch worden magneetcontacten frequent toegepast. Zij kunnen bijvoorbeeld het startpunt van de inlooptijd zijn.

Brandmelders:

Veel voorkomend is het gebruik van branddetectoren die aangesloten zijn op een beveiligingscentrale. Deze detectie zorgt ervoor dat uw pand 24 uur per dag wordt gedetecteerd op het ontstaan van brand. Bij het melden van een brandalarm kan een centralist van de PAC meldkamer adequaat ingrijpen. Het voorkomt hiermee dat een beginnende brand zich kan ontwikkelen. Om maar eens een verschil aan te geven: In Engeland koopt men een brandmeldcentrale en is do mogelijkheid om daar enkele detectoren aan te kunnen sluiten voor inbraak mooi meegenomen. In Nederland zijn de meeste centrales voorbereid op het aansluiten van brandmelders