Brand

U bent op zoek naar een brandmeldinstallatie?
Wij  helpen u aan een betrouwbare en betaalbare installatie. Een brandmeldinstallatie van BTV Totaaltechniek voldoet altijd aan de wettelijk regelgeving (NEN 2535, NEN 2575, NPR 2576 etc.). Daarnaast voldoet hij aan uw eisen of die van uw gemeente en/of verzekeraar. Wij leveren en installeren door heel Nederland. Uw brandmeldinstallatie wordt opgeleverd door ervaren en gecertificeerde monteurs. Graag maken wij een afspraak met u om uw situatie te inventariseren. We checken de eisen van uw gemeente en/of verzekeraar, we kijken welke wettelijke regels voor u wel en niet gelden en we schouwen uw pand. Daarna ontvangt u een helder en concreet voorstel waarna u alle troeven in handen heeft om tot een afgewogen beslissing te komen. BTV Totaaltechniek levert brandmeldinstallaties van het merk Notifier. Betrouwbare merk met betrouwbare brandmeldinstallaties. BTV Totaaltechniek installeert een brandmeldinstallatie volgens de richtlijnen van de NEN 2535. Deze norm zorgt ervoor dat u gewaarborgd bent van een kwalitatief goede brandmeldinstallatie. Op het moment van brand wordt deze razendsnel door de brandmeldinstallatie gedetecteerd en wordt de gekoppelde ontruimingsinstallatie (conform NEN 2575) in werking gezet en wordt eventueel de meldkamer gewaarschuwd. Een brandalarm kan op verschillende manieren worden waargenomen. Door een druk op de knop van een handbrandmelder of door optische- (reageert op rook), thermische- (reageert op een verhoging van de temperatuur) vlammen (reageert op vlammen) - of aspiratiemelders (melders voor speciale situaties waar verwacht wordt dat andere melders valse alarmen geven). Een brandalarm bestaat in de basis uit automatische melders, handbrandmelders en slow-whoops (sirenes) meestal zijn ook nevenindicatoren nodig. De automatische melders (o.a. rook- en thermischemelders) bewaken continu de ruimte en reageren automatisch bij het waarnemen van een brand. De handmelders activeert u zelf (niet-automatisch) door middel van het doordrukken van het glaasje. De activering van een melder zorgt er via de brandmeldcentrale voor dat de slow-whoops in werking worden gezet. Door het gehele pand klinkt daarna het slow-whoop geluid. De regelgeving schrijft voor dat het slow-whoop signaal op elke plek in het pand een geluidsniveau haalt van minimaal 65 dB.

Waar worden de melders geplaatst?
De Slow-whoops moeten door het hele pand geïnstalleerd worden. U moet immers overal 65dB aan geluid halen. De handbrandmelders worden geplaatst bij de brandslanghaspels. Wanneer u een brand heeft dan probeert u deze eerst te blussen. Hiervoor loopt u naar de brandslang op dit moment drukt u gelijk de handmelder in zodat het pand direct wordt ontruimt. De plaats voor de automatische melders en het soort melder dat gebruikt moet worden is afhankelijk van vele factoren. Belangrijk hierin is de bewakingsomvang die wordt geëist. Er zijn hierin vijf soorten;

  • Niet-automatische bewaking
  • Objectbewking
  • Ruimte bewaking
  • Gedeeltelijke bewaking
  • Volledige bewaking

Niet-automatische bewaking:
Een brandmeldinstallatie met niet-automatische bewaking wordt vaak een ontruimingsinstallatie genoemd. Niet-automatische bewaking wil zeggen dat er alleen niet-automatische melders (handbrandmelders) worden gebruikt. Wordt er een niet-automatische brandmeldinstallatie geëist (ontruimingsinstallatie) dan kan het voorkomen dat u toch automatische melders moet plaatsen. Op het moment dat u doodlopende einden hebt zult u deze en de ruimtes daarom heen moeten detecteren met automatische melders.

Objectbewaking:

Wanneer we binnen een bedrijf een waardevolle machine willen beveiligen tegen brand dan plaatsen we een melder boven deze machine. Met andere woorden we plaatsen een bewaken een object.

Ruimtebewaking:
Wanneer u beschikt over een risicovolle ruimtes (serverruimte, keuken, spuitcabine, archief etc.) dan kunt u ervoor kiezen om sec deze risicovolle ruimtes te bewaken. We spreken dan over ruimtebewaking.

Gedeeltelijke bewaking:
Bij gedeeltelijke bewaking beveiligt u de risicovolle ruimtes en de verkeersruimtes. Verkeersruimtes zijn de ruimtes waardoor het verkeer zich begeeft. Denk hierbij aan de gangen, de hal en de ruimtes die u door moet lopen op weg naar de verschillende uitgangen.

Volledige bewaking:
Een brandmeldinstallatie met volledige bewaking is de zwaarste vorm van bewaking. Iedere ruimte groter dan 2m2 moet voorzien worden van een automatische melder, uitgezonderd de zogenaamde natte ruimtes (toiletten, douche etc.). Dit geldt voor iedere ruimte welke toegankelijk is voor personen. Dus ook de kelder of zolder waar bijna nooit iemand komt dient te worden bewaakt. Wanneer u beschikt over een brandmeldinstallatie met volledige bewaking dan kunt u er zeker van zijn dat een beginnende brand, waar in u pand dan ook, snel wordt gedetecteerd. U kunt snel reageren en zo voorkomen dat een kleine brand (lees ook kleine schade) een grote brand (grote schade) wordt. U zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw mensen, klanten en leveranciers. U beperkt zo ook het risico van een faillisement. 60% van de bedrijven die een grote brand krijgen te verwerken gaan daarna binnen drie jaar failliet. Hoe dit kan? We leggen het u graag uit, maak hiervoor een afspraak.